Sportolás, utazás, megelőzés, védekezés.

Sportolás, utazás, megelőzés, védekezés.

A koronavírus okozta fertőzések tekintetében a mai állapot szerint Kína és Olaszország egyes régiói számítanak különösen fertőzöttnek. Olaszországnál Lombardia és Veneto tartomány esetében nem javasolt sportcsapatok, delegációk beutazása.

 

 

 

Javasoljuk, hogy minden kiutazni szándékozó sportoló sportszakember keresse fel utazás előtt a Konzuli Szolgálat weboldalát (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs), ahol az utazási tanácsok rovatban országonként, naprakészen megtekinthető, hogy mely országok, mely területek számítanak fertőzöttnek. Amennyiben olyan területen tartózkodik huzamosabb ideig, amely közben válik fertőzötté, minden esetben hívja fel a Konzuli Call Centert, amely a helyi konzulátussal együttműködve tud gyors segítséget, tanácsot adni.

 

Amennyiben utazás után, itthon jelentkezik valakin tünet, aki veszélyeztetett zónában volt, vagy veszélyeztetett zónából érkezővel lépett kapcsolatba, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ zöld számát, ahol megfelelő tanácsokat kap (06 80 277 455; 06 80 277 456).

 
Február 28-án indul a koronavirus.gov.hu oldal és az ahhoz tartozó Facebook-oldal, mellyel a Kormány célja az állampolgárok gyors naprakész tájékoztatása.