Budapesten és Pest megyében kijárási korlátozás MEGHOSSZABBÍTVA,...

Budapesten és Pest megyében kijárási korlátozás MEGHOSSZABBÍTVA,...

 

 

 

 

 

 

 

 

96/2020. Magyar közlönyben megjelent a Kormány rendelete.

 

Budapest főváros és Pest megye kivételével – Magyarország területe!
96/2020. Magyar közlönyben megjelent a Kormány 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete
a védelmi intézkedésekről

1. A rendelet hatálya
1. §      (1)  E rendelet hatálya – Budapest főváros és Pest megye kivételével – Magyarország területére terjed ki.
(2)  Az   e  rendelet   hatálya   alá  tartozó   területen   a  kijárási  korlátozásról   szóló  71/2020.    (III.  27.)  Korm.  rendeletben meghatározott kijárási korlátozás megszűnik.
(3)  E  rendelet     hatálya   alá  tartozó   területen    az  élet-  és  vagyonbiztonságot     veszélyeztető     tömeges     megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének   megóvása   érdekében   elrendelt   veszélyhelyzet   során   teendő   intézkedésekről   (III.)   szóló   46/2020. (III.16.) Korm. rendelet az e rendeletben meghatározott eltérésekkel alkalmazható.

Teljes rendelet  KATT IDE
 

Budapest főváros és Pest megye.
A Kormány 169/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a kijárási korlátozás Budapest fővárosban és Pest megye területén való fenntartásáról.
Teljes rendelet  KATT IDE

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről.

Teljes rendelet  KATT IDE
 

„Fontos intézkedések lépnek hatályba holnaptól a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatban!
Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, és megengedett a sportegyesületek által szervezett, az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel.
- A versenyrendszerben szervezett és az azon kívüli, tehát a szabadidős, és a diáksport rendezvények megtartása engedélyezett, ha a szervezők gondoskodnak róla, hogy zárt körülmények között, zárt létesítményben vagy nézők elől elzárható területen legyen, és hogy nézők nem léphetnek be.
- Közterületen megszervezett sportrendezvények – például az utcai futóversenyek, kerékpárversenyek – megtartása nem engedélyezett, kivéve, ha azokat nézők nélkül lehet megrendezni.
- A sportrendezvényeken a sportolók mellett a sportszakemberek, így edzők, csapatvezetők, mérkőzésvezetők, versenybírók, sportegészségügyi szakemberek, valamint a doppingellenőrök, a biztonsági és a sportlétesítmény működtetéséért felelős szakmai személyzet, valamint a sajtó képviselői jelen lehetnek.
- A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újra indításáról, módjáról és formájáról az egyes országos sportági szakszövetségek jogosultak dönteni.

Az intézkedések mellett figyelemmel kell lenni a veszélyhelyzethez kapcsolódó tilalmakra, a sportágak nemzetközi szövetsége döntéseinek és ajánlásainak betartására, az Országos Sportegészségügyi Intézet, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásaira, a sportlétesítmények működtetésére vonatkozó protokollokra, illetve a sportlétesítmények tulajdonosai, üzemeltetői előírásaira is.”
KATT IDE

 

Teljes rendelet 2020. április 30. csütörtök
LINK:
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/9c64e7fe063b644848c7a154b073c481466b4362/megtekintes