COVID-19 vuhani koronavírus INFO

 COVID-19 vuhani koronavírus INFO

Tisztelt Sportolók, Sportszakemberek!

A Kormány 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével a COVID-19 (vuhani koronavírus) kapcsán az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére 2020. március 11. napján veszélyhelyzetet hirdetett ki. A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek. A Kormány a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja.

Zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.

A fenti intézkedés hatálya a sportesemények megrendezése mellett a szervezett edzésekre, keretedzésekre, edzőtáborokra, sportági összetartásokra, valamint egyéb programokra is kiterjed, azt minden olyan esetben érvényesíteni szükséges, ahol a fenti létszámú személy tartózkodik. A létszámhatárhoz való kötöttséget a térben és időben közvetlen és szoros kapcsolatban álló esemény-sorozatokra is alkalmazni szükséges.

 

Kérjük, hogy a fentieken túl a rendkívüli intézkedések visszavonásáig a következő óvintézkedéseket szíveskedjetek betartani:

-           a fenti tilalom hatálya alá nem tartozó sportrendezvényeket, versenyeket nézők részvétele nélkül szíveskedjenek megrendezni;

-           a mérkőzések, versenyek lebonyolítása a rendezéshez szükséges minimális technikai és egyéb kísérő személyzet részvételével történjen;

-           mérlegeljék a sajtó munkatársai sporteseményen való részvételének korlátozását;

-           az öltözőkben, vagy azok környékén helyezzenek ki alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt, továbbá a versenyzők és sportszakemberek körében hívják fel a figyelmet a higiéniának a megbetegedések elkerülésében tanúsított jelentőségére;

-           a megszokott, a sportszerűség által is megkövetelt kézfogásokat mellőzni szíveskedjenek.

 

A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek. Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet a Magyar Közlöny 40. számában megjelent.

 

Kérjük kövessétek nyomon a tömegtájékoztatási eszközökön elhangzó információkat, a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tájékoztatóit, valamint a következő elérhetőségeken szereplő információkat:

https://koronavirus.gov.hu/,  

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

 

kitesurf.hu